Trainingen

Trainingen

Leer Jezelf Kennen

RCO De Hoofdzaak in Hoorn start in september met een nieuwe groep, namelijk: ‘Leer Jezelf Kennen’.

De groep heeft als uitgangspunt dat we allen vroeger bepaalde rollen (overlevingsmechanismen) moesten aannemen om zo te voldoen aan de eisen van onze opvoeders. Dat was ook nodig, anders hadden we het waarschijnlijk niet overleefd.

Door deze overleving hebben we ons bepaalde overtuigingen over onszelf en de wereld om ons heen eigen gemaakt. En dat uit zich ook weer in ons gedrag. Dit ons zo anders gedragen dan wat eigenlijk onze ware natuur is, kan zo ver gaan dat we onze levensvreugde verliezen en zelfs psychisch ziek kunnen worden.

Door te erkennen wat er zich in ons afspeelt, merk je dat je niet een probleem geval bent met een bepaalde psychische aandoening, maar een uniek individu, die alles al in huis heeft om echt te leven en gelukkig te zijn in plaats van te overleven.

Maar wie zijn we nou eigenlijk echt en hoe willen we echt leven. Om hier antwoord op te geven gaat het erom dat jezelf gaat leren kennen. De groep ‘Leer Jezelf Kennen’, zoals de naam al zegt, biedt je de mogelijkheid om meer naar jezelf te gaan kijken.

Geleide fantasieën
Door middel van geleide fantasieën kun je je bewust worden van wat je over jezelf bent gaan geloven en hoe je jezelf bent gaan beschermen. En hoe meer je je hiervan bewust bent, hoe meer je contact kunt gaan maken met jouw kracht en je ware, natuurlijke zelf.

De cursus wordt geleid door een ervaringsdeskundige van RCO De Hoofdzaak, die veel ervaring heeft op het gebied van bewustwording.
‘Leer Jezelf kennen’ is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in of zich aangesproken voelt door het onderwerp. De gegevens zijn hieronder te vinden.

Praktische informatie
Tijd: 10:00 u. tot 12:00 u.
Plaats: Wilhelminalaan 2, Hoorn
Opgave en info: (en dan hoor je nog van ons)
Frequentie: woensdagochtend om de 14 dagen, in de oneven weken
Start: najaar 2017
Kosten: er zijn geen kosten aan verbonden.
Begeleiding: Gyan van Dort.

Hoorn

Bezoekadres:
Wilhelminalaan 2
1623 MA Hoorn

ma, di & do 10.00-15.00
T. 0229-24 90 40

Alkmaar

Bezoek- en postadres:
James Wattstraat 5
1817 DC Alkmaar

ma t/m vr 10.00-16.00
T. 072-514 33 80

Zaandam

Bezoekadres:
De Veldschuit
Veldbloemenweg 6C
1506 WV Zaandam

ma t/m vr 10.00-16.00
T. 075-2047530

Den Helder

Bezoekadres:
Bernardplein 76C
1781 HK Den Helder

ma t/m vr 10.00-16.00
T. 0223-68 46 96

Social Media

fb  tw

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak is een professionele organisatie die zich ten doel stelt de positie van cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg en/of de verslavingszorg te verbeteren.
De Hoofdzaak is aangesloten bij "Wij zijn MIND" en werkt samen met Zorg Voor Elkaar Alkmaar. De Hoofdzaak is Crisiskaart® verstrekker in Noord Holland Noord

Copyright © 2019. RCO De Hoofdzaak · Techniek: Cornic · Privacy · Disclaimer · Klachten · Sitemap

De Hoofdzaak locatie Alkmaar is van vrijdag 30 augustus tot en met dinsdag 3 september gesloten.
We zijn dan aan het verhuizen naar onze nieuwe locatie. Wil je daar meer over weten?
Kijk hier voor het nieuwsbericht.