Zelfhulpgroep Borderline / DIS / PTSS

Lotgenotengroep Borderline / DIS / PTSS

Deze lotgenotengroep is voor mensen die zich herkennen in de kenmerken van Borderline en/of DIS en PTSS. De bijeenkomst wordt begeleid door ervaringsdeskundige(n), die zelf ruime ervaring heeft met deze stoornis.

Herstel
Met het motto “In je kracht!”, stimuleren mensen elkáár tot gedrag waarmee ze klachten kunnen verminderen of voorkomen en valkuilen kunnen herkennen en omzeilen.
Zij hoeven de weg naar herstel niet meer alleen af te leggen. Deelnemers bepalen zelf het tempo en karakter van de bijeenkomsten. Tijdens elke bijeenkomst komen thema’s aan de orde, die door de deelnemers worden aangedragen.
Door op creatieve wijze vorm te geven aan de thema’s die worden behandeld kun je als deelnemer je inzichten, innerlijke kracht, kwaliteiten, zelfredzaamheid e.d. onderzoeken, vergroten en verdiepen. Dit kan zeker bijdragen aan( nog meer) herstel en (nog meer) acceptatie van jezelf. Door te mogen en kunnen bespreken wat je bezig houdt, doorbreken we de taboes die op deze diagnoses rusten. Vertrouwen wekken en je bijstaan, omdat je bij hen kwetsbaar kan zijn en aan een stevige basis kan werken, vormen de basis van de zelfhulpgroep. Tijdens de bijeenkomsten kun je het volgende verwachten: informatie, meedenken, een klankbord zijn bij het toetsen van gedachten, aanmoediging bij het leren van praktische vaardigheden, advies geven, doorleefde kennis en vertrouwen hebben in jezelf en anderen.

Bijeenkomsten:
Het gaat om bijeenkomsten voor mensen die bovengenoemde herkennen/ erkennen.
Ontmoetingen waar aan de hand van thema’s, uitwisseling, begrip, herkenning, ervaringen, tips, steun, stimulans en herstel, centraal staan. Er zijn op dit moment 2 groepen actief.
De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag, 1 x per 2 weken, van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Een verwijzing of indicatie is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De locatie is: James Wattstraat 5, 1817 DC Alkmaar.

Informatie en aanmelding
Je kunt jezelf opgeven op emailadres: of via telefoonnummer 072-5143380

Social Media

fb  tw

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak is een professionele organisatie die zich ten doel stelt de positie van cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg en/of de verslavingszorg te verbeteren.
De Hoofdzaak is aangesloten bij "Wij zijn MIND" en werkt samen met Zorg Voor Elkaar Alkmaar. De Hoofdzaak is Crisiskaart® verstrekker in Noord Holland Noord

Copyright © 2019. RCO De Hoofdzaak · Techniek: Cornic · Privacy · Disclaimer · Klachten · Sitemap