Zelfhulpgroep Bipolaire stoornis

Zelfhulpgroep Bipolaire stoornis


Mensen met klachten van bipolaire aard worden door mensen uit hun directe omgeving vaak als niet- makkelijk ervaren. Ze worden soms onder- en soms overschat. Het moeilijkst hebben mensen met een bipolaire stoornis het zélf. Ze moeten er werkelijk mee leren leven en dat valt niet altijd mee. Bij RCO De Hoofdzaak is er een zelfhulpgroep bipolaire stoornis actief. De groep is een twee wekelijkse zelfhulpgroep voor mensen met een bipolaire stoornis ofwel een Manisch Depressieve stoornis. Er wordt gekeken naar moeilijkheden die we in het dagelijks leven tegenkomen en mogelijkheden om deze problemen te kunnen hanteren. We hoeven de weg naar acceptatie niet meer alleen af te leggen. De bijeenkomst wordt begeleid door ervaringsdeskundige(n), die zelf ruime ervaring heeft met deze stoornis.

Herstel

Met het motto ‘herkennen en erkennen’ stimuleren mensen elkaar om alternatief gedrag te ontwikkelen waarmee ze klachten kunnen verminderen en soms zelfs voorkomen. Deelnemers bepalen zelf de onderwerpen van gesprek. Zo wordt het karakter van de bijeenkomst op maat gesneden. De deelnemers steunen elkaar aan de hand van onder andere de volgende onderwerpen: informatie, meedenken, een klankbord zijn bij het toetsen van gedachten, aanmoediging bij het leren van praktische vaardigheden, advies geven, doorleefde kennis en vertrouwen hebben in jezelf en anderen.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten zijn voor en door mensen met manisch depressieve kenmerken en zijn praktisch gericht op het voorkomen of verminderen van klachten. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag, 1x per 2 weken, van 13.30 uur tot 15.30 uur. Een verwijzing of indicatie is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De locatie is: Wijkcentrum Daalmeer, Johanna Naberstraat 77B, 1827 LB Alkmaar.
Tijdens elke bijeenkomst komen onderwerpen aan de orde die de deelnemers aanspreken of zelf aandragen. Het doel is om de kwaliteit van leven, met een bi-polaire stoornis, te vergroten.

Meer weten of aanmelden
Mocht je vragen hebben of je aan willen melden neem dan contact op via 072-5143380 of stuur een mail naar

 

Social Media

fb  tw

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak is een professionele organisatie die zich ten doel stelt de positie van cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg en/of de verslavingszorg te verbeteren.
De Hoofdzaak is aangesloten bij "Wij zijn MIND" en werkt samen met Zorg Voor Elkaar Alkmaar. De Hoofdzaak is Crisiskaart® verstrekker in Noord Holland Noord

Copyright © 2018. RCO De Hoofdzaak · Techniek: Cornic · Privacy · Disclaimer · Sitemap