Nieuws

Open dag 27 oktober locatie de Kop

Op 27-10-2018 organiseert RCO de Hoofdzaak locatie Den Helder van 13:00 tot 17:00 uur een interactieve open dag!

Tijdens de open dag kun je onder het genot van een hapje en drankje kennis maken met RCO de Hoofdzaak, kom je te weten waar wij voor staan en wat wij doen. Ook zal ons scholingsaanbod uitgebreid toegelicht worden en kun je verschillende korte workshops volgen.

Door middel van deze leerzame en inspirerende workshops, een herstelverhaal, voorlichting en ontmoetingen willen wij een bijzondere en mooie dag samenstellen voor inwoners van de gemeente Den Helder en daarbuiten.

 

Onderstaande workshops bieden wij op 27-10-2018 aan:

A) Eetstoornis, wat is het en hoe ga je er mee om – Miriam Leunig en Denise Melgert:
In deze workshop behandelen we wat een eetstoornis nou precies is, welke verschillende eetstoornissen er zijn en welke functie een eetstoornis heeft. We kijken we ook naar het herstel van een eetstoornis, want wat is daar nou precies voor nodig en wanneer ben je nou precies hersteld van een eetstoornis? Daarnaast kijken we ook hoe je als naaste van iemand met een eetstoornis nou het beste om kan gaan met iemand die een eetstoornis heeft. Wat zijn de do’s en wat zijn de don'ts? (13:30 tot 14:30 uur)

B) Herstelverhaal verslaving - Alex Dijkhuis:
Na een lastige jeugd met veel pesten en problemen met leren raakte ik op latere leeftijd verslaafd aan cannabis. 20 jaar lang worstelde ik met mijn verslaving en sloopte ik mijzelf lichamelijk en mentaal. In 2016 was ik aan mijn eind en keek ik de dood in de ogen. Dit was voor mij het omslagpunt en begon de lange weg van mijn herstel. Nu,1jaar en 10 maanden later vecht ik nog steeds elke dag tegen mijn verslaving en leer ik er mee leven. (15:00 tot 15:45 uur)

C) The Bubble – Miriam Leunig:
The Bubble is een bijeenkomst waarin men met elkaar ervaringsverhalen deelt. Deze methode is afkomstig uit Amerika, en een echt onderdeel van peer-support. In The Bubble draait het om mensen zelf en de wezenlijke vragen die zij zichzelf stellen. Of je nu cliënt, ervaringswerker, zorgprofessional, ambtenaar of zorgverzekeraar bent, bekend/onbekend spreker, (inter)nationaal idool: iedereen is een mens met een verhaal. In The Bubble zoeken we verbinding tussen deze verhalen, zodat iedereen zijn of haar plek vindt in de leefwereld. (16:00 tot 17:00 uur)

Naast bovengenoemde workshops zal er uitgebreid informatie worden verstrekt over de cursussen zoals bijvoorbeeld de cursus Zicht op Herstel, Herstel en jouw Herstelverhaal en andere cursussen die RCO de Hoofdzaak aanbiedt. Daarnaast zal er ook uitgebreid aandacht worden besteed aan de cursus Mental Health First Aid en de Crisiskaart.

Aan deze open dag / workshops zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden voor de workshops kan via deze link. Aanmelden is wenselijk, maar niet verplicht. Gewoon binnenlopen is ook geen enkel probleem.

Graag tot ziens op zaterdag 27-10-2018 van 13:00 tot 17:00 uur op het Bernhardplein 76-C, 1781HK, Den Helder.

RCO de Hoofdzaak is dé regionale cliëntenbelangenorganisatie door en voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in de regio's Noord-Kennemerland, Zaanstreek Waterland, De Kop van Noord-Holland en West-Friesland. Met behulp van een uniek en uitgebreid palet aan cursussen worden mensen opgeleid tot ervaringsdeskundige of krijgen zij zicht op hun eigen herstelproces.

Social Media

fb  tw

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak is een professionele organisatie die zich ten doel stelt de positie van cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg en/of de verslavingszorg te verbeteren.
De Hoofdzaak is aangesloten bij "Wij zijn MIND" en werkt samen met Zorg Voor Elkaar Alkmaar. De Hoofdzaak is Crisiskaart® verstrekker in Noord Holland Noord

Copyright © 2019. RCO De Hoofdzaak · Techniek: Cornic · Privacy · Disclaimer · Klachten · Sitemap