Nieuws

Lotgenotencontactgroep Hoorn voor mensen met een bipolaire stoornis - Start 19 oktober 2018

Je hoeft maar weinig uit te leggen om elkaar te begrijpen, je kunt veel van elkaar leren en je kunt elkaar steunen. De onderwerpen zijn niet altijd gemakkelijk, toch leert de ervaring dat de contacten vaak heel gezellig zijn.

In de lotgenotengroep merk je heel goed dat je niet de enige bent met vaak moeilijk te begrijpen en uit te leggen problemen. Ook blijken er voor heel veel schijnbaar onoverkomelijke moeilijkheden al oplossingen bedacht te zijn.

Deelnemers bepalen zelf de onderwerpen van gesprek. Lotgenotencontact kan helpen bij het leren onder woorden te brengen van de eigen ervaringen, inzicht te krijgen in wat er nodig is om te herstellen en hoe anderen daar eventueel bij kunnen helpen. Het doel is om de kwaliteit van leven, met een bipolaire stoornis, te vergroten. Er wordt in een veilige omgeving ruimte geboden voor het delen van het eigen verhaal, voor (h)erkenning, acceptatie en daarmee herstel.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten zijn voor en door mensen met manisch depressieve kenmerken en zijn praktisch gericht op het voorkomen of verminderen van klachten. De bijeenkomsten worden begeleid door twee ervaringsdeskundigen en vinden 1 x per maand plaats op vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. Te starten op 19 oktober.

In overleg met de deelnemers die 19 oktober aanwezig zijn stemmen we samen af op welke maandelijkse vrijdag de lotgenotengroep plaats gaat vinden.

Een verwijzing of indicatie is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Locatie: RCO De Hoofdzaak, Wilhelminalaan 2, 1623 MA Hoorn.

Voor aanmeldingen/of meer informatie: John Wallaart tel: 06-47580326 of mail naar

Social Media

fb  tw

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak is een professionele organisatie die zich ten doel stelt de positie van cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg en/of de verslavingszorg te verbeteren.
De Hoofdzaak is aangesloten bij "Wij zijn MIND" en werkt samen met Zorg Voor Elkaar Alkmaar. De Hoofdzaak is Crisiskaart® verstrekker in Noord Holland Noord

Copyright © 2019. RCO De Hoofdzaak · Techniek: Cornic · Privacy · Disclaimer · Klachten · Sitemap