Lotgenoten contacten >

Contact met lotgenoten


Lotgenotencontact 
Met het motto 'In je kracht!', stimuleren mensen elkáár tot gedrag waarmee ze klachten kunnen verminderen of voorkomen en valkuilen kunnen herkennen en omzeilen.
Zij hoeven de weg naar herstel niet meer alleen af te leggen. Deelnemers bepalen zelf het tempo en karakter van de bijeenkomsten. Daar komen thema’s aan de orde die door de deelnemers worden aangedragen.
Door op creatieve wijze vorm te geven aan de thema’s kun je als deelnemer je inzichten, innerlijke kracht, kwaliteiten, zelfredzaamheid e.d. onderzoeken, vergroten en verdiepen. Dit kan zeker bijdragen aan (nog meer) herstel en (nog meer) acceptatie van jezelf. Door te mogen en kunnen bespreken wat je bezighoudt, doorbreken we de taboes die op deze diagnoses rusten. Vertrouwen wekken en je bijstaan, omdat je bij hen kwetsbaar kan zijn en aan een stevige basis kan werken, vormen de basis van de zelfhulpgroep.

Tijdens de bijeenkomsten kun je het volgende verwachten: informatie, meedenken, een klankbord zijn bij het toetsen van gedachten, aanmoediging bij het leren van praktische vaardigheden, advies geven, doorleefde kennis en vertrouwen hebben in jezelf en anderen.

Bijeenkomsten
Het gaat om bijeenkomsten voor mensen die bovengenoemde herkennen/ erkennen. 
Ontmoetingen waar aan de hand van thema’s, uitwisseling, begrip, herkenning, ervaringen, tips, steun, stimulans en herstel, centraal staan.

Social Media

fb  tw

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak is een professionele organisatie die zich ten doel stelt de positie van cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg en/of de verslavingszorg te verbeteren.
De Hoofdzaak is aangesloten bij "Wij zijn MIND" en werkt samen met Zorg Voor Elkaar Alkmaar. De Hoofdzaak is Crisiskaart® verstrekker in Noord Holland Noord

Copyright © 2019. RCO De Hoofdzaak · Techniek: Cornic · Privacy · Disclaimer · Klachten · Sitemap

De Hoofdzaak locatie Alkmaar is van vrijdag 30 augustus tot en met dinsdag 3 september gesloten.
We zijn dan aan het verhuizen naar onze nieuwe locatie. Wil je daar meer over weten?
Kijk hier voor het nieuwsbericht.