Start to move

Start To Move


Bewegen is gezond. Maar in beweging komen is niet voor iedereen even makkelijk. Voor mensen die niet lekker in hun vel zitten en moeilijk die stap kunnen zetten, is er nu ‘Start to Move’.   Woensdag 17 mei jl. hebben wethouder Ben Blonk en Lucretia d’Fonseca (directeur GGZ Noord-Holland-Noord) dit project officieel gestart door deel te nemen aan een sportieve work-out.   Zij hopen hiermee anderen te inspireren om (meer) te gaan bewegen. De work-out werd gegeven door Kees Kok, trainer en ervaringsdeskundige als het gaat om psychische kwetsbaarheid.

Laagdrempelige activiteiten
Start to Move bestaat uit diverse laagdrempelige activiteiten, zoals hardlopen/wandelen en het samen sporten met een sportmaatje.
Deze activiteiten zijn er op gericht om (weer) plezier te krijgen in sport en bewegen en het verkrijgen van een zinvolle vrijetijdsbesteding. Door bewegen wordt niet alleen de conditie versterkt, maar ook brengt het gedachtes tot rust en kan het helpen om te ontspannen.
Veel mensen halen plezier uit de sport die zij beoefenen of vinden het leuk om zinvol bezig te zijn als vrijwilliger bij een sportvereniging. Wat dat laatste betreft, kan men ook terecht bij ‘Start to Move’.

Hardlopen/wandelen
Kees Kok geeft binnen Start to Move’ de cursus ‘start met duurlopen’. In 15 trainingen kunnen deelnemers het duurlopen rustig opbouwen.
Afhankelijk van het niveau van de deelnemer wordt gestart met wandelen of rustig hardlopen. Deze cursus wordt gegeven vanaf de atletiekbaan van TAS’82. De cursus kan op woensdagochtend of op vrijdagavond gevolgd worden.

Sportmaatje
Iedereen die liever samen de stap zet naar een sport- of beweegactiviteit, kan zich aanmelden voor sportmaatje. Dit kan voor elke denkbare sport- of beweegactiviteit. Na aanmelding wordt een passend maatje gezocht, worden beide personen in contact met elkaar gebracht en trekken zij een tijdje samen op.

Start to Move is een initiatief van GGZ Noord-Holland-Noord, Sportservice Schagen, TAS’82 en RCO De Hoofdzaak. En wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en de gemeente Schagen.

Voor ‘sportmaatje’ kunt u rechtstreeks contact opnemen met Kees Kok van RCO DE Hoofdzaak sportieve wensen of vragen kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen, tel. 0224-214774, mail . De folder met het gehele aanbod van ‘Start to Move’ is ook te vinden via de website www.sportserviceschagen.nl

Hoorn

Bezoekadres:
Wilhelminalaan 2
1623 MA Hoorn

ma, di & do 10.00-15.00
T. 0229-24 90 40

Alkmaar

Bezoek- en postadres:
James Wattstraat 5
1817 DC Alkmaar

ma t/m vr 10.00-16.00
T. 072-514 33 80

Zaandam

Bezoekadres:
De Veldschuit
Veldbloemenweg 6C
1506 WV Zaandam

ma t/m vr 10.00-16.00
T. 075-2047530

Den Helder

Bezoekadres:
Bernardplein 76C
1781 HK Den Helder

ma t/m vr 10.00-16.00
T. 0223-68 46 96

Social Media

fb  tw

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak is een professionele organisatie die zich ten doel stelt de positie van cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg en/of de verslavingszorg te verbeteren.
De Hoofdzaak is aangesloten bij "Wij zijn MIND" en werkt samen met Zorg Voor Elkaar Alkmaar. De Hoofdzaak is Crisiskaart® verstrekker in Noord Holland Noord

Copyright © 2019. RCO De Hoofdzaak · Techniek: Cornic · Privacy · Disclaimer · Klachten · Sitemap

De Hoofdzaak locatie Alkmaar is van vrijdag 30 augustus tot en met dinsdag 3 september gesloten.
We zijn dan aan het verhuizen naar onze nieuwe locatie. Wil je daar meer over weten?
Kijk hier voor het nieuwsbericht.