Flyers

Zelfhulpgroep Verslavingszorg

Uitbehandeld na een verslaving: hoe ga je verder?
Je hebt keihard gewerkt om je verslaving de baas te worden en je gaat vol goede moed terug naar het leven van elke dag. De vertrouwde omgeving en structuur van de behandeling zijn er echter niet meer.
Hoe ga je daarmee om? Wat doe je met de reacties van je omgeving en de gevolgen van je verslavingsgedrag? Onzekerheid ligt op de loer.
Waar vind je de broodnodige steun om jouw dagelijks leven weer op de rit te krijgen?

Lotgenoten helpen je verder
Uit ervaring weten we dat juist lotgenoten dat steuntje in de rug kunnen bieden. Zij begrijpen jou, herkennen je verhaal en kunnen je ook tips geven. Vanuit die overtuiging start RCO De Hoofdzaak in januari 2018 in Hoorn met een zelfhulpgroep Verslavingszorg.

Om de twee weken wisselen we ervaringen uit en pakken de onderwerpen aan die dan aan de orde zijn. Denk aan: omgaan met stress en kwetsbaarheid, het (her)vinden van structuur, enz. Of praktische zaken waar je tegenaan loopt. Je ondersteunt elkaar in het herstelproces en bouwt aan een belangrijk nieuw netwerk in je eigen omgeving. Natuurlijk is alles wat je hier vertelt vertrouwelijk.

Ervaring én deskundigheid
De groep van maximaal 10 personen wordt begeleid door 2 ervaringsdeskundigen die door RCO De Hoofdzaak opgeleid en gecoacht worden.
Een mooie combinatie van ervaring én deskundigheid voor een nog betere ondersteuning voor jou.

Kom je ook?
De eerste groep start op donderdag 25 januari 2018. We komen eens in de twee weken van 20.00 uur tot 22.00 uur bij elkaar in onze Hoornse vestiging, Wilhelminalaan 2.
Deelname is gratis.

Social Media

fb  tw

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak is een professionele organisatie die zich ten doel stelt de positie van cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg en/of de verslavingszorg te verbeteren.
De Hoofdzaak is aangesloten bij "Wij zijn MIND" en werkt samen met Zorg Voor Elkaar Alkmaar. De Hoofdzaak is Crisiskaart® verstrekker in Noord Holland Noord

Copyright © 2019. RCO De Hoofdzaak · Techniek: Cornic · Privacy · Disclaimer · Klachten · Sitemap